Video om det som skjer i skyggene – bakgrunnen for «Mørke hjerter»

Inspirasjonen til Mørke hjerter fant Hanne Kristin Rohde gjennom sine 25 år i politiet, der hun de siste årene som leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser fikk innblikk i de virkelig mørke sidene av Oslo herunder organisert kriminalitet på tvers av landegrenser.

Kvinners utsatte posisjon er et stadig aktuelt tema. Boka tar for seg fysiske overgrep som drap og voldtekter.

Like viktig er imidlertid temaene om hersketeknikker, mobbing og trakassering på arbeidsplassen. Wilma kunne absolutt ha skrevet i sosiale medier om sitt #Jegharopplevd.

Trafikking av kvinner er et brutalt tema. Midlene som bevilges er et like brutalt element i helheten. Hanne Kristin Rohde har stått i svært brutale saker.

På spørsmål om plottet overgår virkeligheten, svarer hun: Jeg har tatt det ned. Virkeligheten er verre.

Dette er så absolutt en innsideroman, hvor du virkelig erfarer hvordan det er å jobbe på innsiden av det store langstrakte politihuset på Grønland i Oslo.

Hanne Kristin Rohde er lei av å erfare at overgripere og personer som trakasserer andre mennesker sitter trygt. Du kan lese hennes blogg om temaet.

Mørke hjerter var den 6. mest solgte norske skjønnlitterære bok i 2014 i følge tall fra Den norske forfatterforeningen og den 9. mest solgte i 2013-14. Les deres sak om dette.